Veel jongeren vinden hun smartphone belastend


Vier op de tien jonge mensen (39 procent) ervaren de smartphone als een belasting. Ze voelen vooral de druk om „altijd maar bereikbaar te moeten zijn” en vinden dat hun telefoon te veel afleiding geeft, aldus de Telegraaf.

De helft (52 procent) van de jonge mensen vindt dat ze te veel op hun telefoon zitten. Een derde (33 procent) noemt zich zelfs verslaafd aan de smartphone. Ook al ervaart een deel van de ondervraagde jongeren hun smartphone als een last, tegelijkertijd zien de meesten (84 procent) het apparaat juist als een verrijking.

Driekwart vindt het niet kunnen als iemand onder het eten op zijn telefoon kijkt. Overigens pakt 46 procent voorafgaand aan de maaltijd in een restaurant zijn mobieltje en maakt een foto van het gerecht op het bord, om die foto vervolgens te plaatsen op sociale media of chatprogramma’s.

Resultaten onderzoek
De meningen rondom de mobiele telefoon verschillen nog wel eens. De ene keer vindt men dat het slecht is voor je mentale gezondheid en de andere keer is een telefoon weer super bruikbaar. Maar hoeveel mensen vinden de mobiele telefoon nou werkelijk belastend? We hebben het de mensen van Opiniemeters gevraagd. Hieruit is gebleken dat 30 procent van de deelnemers belast worden met hun mobiele telefoon. 58 procent heeft echter geen last van hun telefoon en 12 procent heeft er geen mening over.

Over dit onderzoek
Aan deze Opiniemeters poll deden 12593 deelnemers mee.

Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.