Verhoeven klaar voor Inocente: 'Hij probeert af te pakken wat al jaren van mij is'


Rico Verhoeven neemt het zaterdag 29 september op tegen Guto Inocente tijdens GLORY 59. De twee kickboksers vechten in de Johan Cruijff Arena tegen elkaar om de wereldtitel in het zwaargewicht. ,,Inocente probeert af te pakken wat al jaren van mij is." De twee stonden gisteren tegenover elkaar tijdens de stare down, aldus het ED.

Verhoeven verdedigde zeven keer eerder zijn wereldtitel met succes en is ook nu niet van plan om hem af te staan. Inocente, die naar eigen zeggen in de vorm van zijn leven verkeert, vecht voor het eerst om de wereldtitel in het zwaargewicht. De Braziliaan komt niet om te verliezen en is niet onder de indruk van de plek waar het gevecht plaatsvindt. ,,Ik droomde van Amsterdam en ik ben klaar om hier te vechten. Tegen wie dan ook." Hoe het gevecht gaat lopen durft hij niet te zeggen. De uitkomst wel. ,,Ik sla hem in ieder geval knock out." Verhoeven werd onder de vlag van Glory nog nooit knock out geslagen.

Zijn nog altijd stijgende bekendheid heeft voor Verhoeven geen invloed op zijn voorbereiding. ,,Acht weken voor een gevecht stoppen we met alle randzaken. Dat is de afspraak." Twijfelen aan zijn motivatie is eveneens overbodig. ,,Zo lang achter elkaar wereldkampioen blijven is in nog geen enkele divisie voorgekomen bij Glory. Ook Inocente gaat daar geen verandering in brengen. Al is hij in de beste vorm van zijn leven." Dat Inocente beweeglijk en snel is kan niet ontkend worden. ,,Hij kan vanuit alle hoeken komen. We zullen zien waar het voor hem gaat stranden. Maar dat het gaat stranden, dat is een ding wat zeker is", meldt de 29-jarige kickbokser uit Halsteren.

Wie denkt Nederland dat er gaat winnen?
Zeker meer dan de helft (54 procent) van de Nederlanders schatte juist in dat Rico Verhoeven zou gaan winnen in het gevecht tegen Guto Inocente, volgens de Opiniemeters poll. Maar een hele kleine groep Nederlanders (3 procent) had gedacht dat Guto Inocente zou gaan winnen.

Rico, van harte gefeliciteerd met het succesvol verdedigen van je wereldtitel.

Over dit onderzoek
Aan deze Opiniemeters poll deden 5.094 deelnemers mee.

Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.
 

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.