Verstappen hoopt dat vernieuwd en sneller circuit in Abu Dhabi hem ligt


Max Verstappen is benieuwd naar het vernieuwde Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, waar zondag de allesbeslissende slotrace van het Formule 1-seizoen wordt verreden. De baan is op een aantal punten anders dan in voorgaande jaren. Aldus NU.nl.

Het circuit is stevig onder handen genomen om de baan sneller te maken. Zo zijn twee chicanes vervangen door ruime haarspeldbochten om het inhalen te vergemakkelijken.

Daarnaast is de bochtige en hoekige laatste sector vloeiender geworden, zodat de auto's daar makkelijker achter elkaar aan kunnen rijden.

"Het circuit is nu sneller. Het wordt interessant om te zien hoeveel invloed dit heeft op de afstelling van de auto", zegt Verstappen in een vooruitblik op het cruciale weekend. "Het is enorm belangrijk om ons hier in Abu Dhabi goed te kwalificeren. Hopelijk gaat ons dat lukken."

'Hopelijk komen we nu geen snelheid tekort'

Vorig jaar reed de Red Bull Racing-rijder in de kwalificatie naar poleposition en pakte hij de overwinning. Concurrent Lewis Hamilton werd toen derde. Verstappen wil echter geen conclusies verbinden aan de race van toen.

"De race van vorig jaar zegt niet altijd wat over het resultaat dat we dit keer gaan behalen, want er waren meerdere factoren die daar toen aan hebben bijgedragen", zegt hij. "We komen de afgelopen paar races wat snelheid tekort, maar hopelijk is dat dit weekend niet het geval."

Na de enerverende Grand Prix van Saoedi-Arabië van afgelopen zondag staan Verstappen en Hamilton exact gelijk. De rivalen voeren de WK-stand aan met ieder 369,5 punten.

Het raceweekend in Abu Dhabi begint vrijdag om 10.30 uur met de eerste vrije training. De allesbepalende race start zondag om 14.00 uur.

Resultaten onderzoek
We hebben het de mensen via een poll op Opiniemeters gevraagd. Hieruit is gebleken dat  53 procent het eens is met de stelling: “Max Verstappen gaat de Wereldtitel van F1 winnen”. 19 procent is niet eens met de stelling en 28 procent heeft er geen mening over. 

Aan deze Opiniemeters poll deden 5221deelnemers mee.

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.