Volgens Google wint Duncan Laurence het Eurovisie Songfestival


Duncan Laurence wint volgens Google het Eurovisie Songfestival. De internetgigant baseert die  voorspelling op het internationale zoekgedrag van mensen naar deelnemers van het liedjesfestijn in Tel Aviv. Nederland staat op dit moment op de eerste plek in deze ranglijst, gevolgd door Sergey Lazarev uit Rusland en Mahmood uit Italië, aldus het AD.

Voorspelling
Volgens de voorspelling ontvangt Nederland in de finale 12 punten van België, Frankrijk, Hongarije, Portugal, Rusland en Spanje. Nederland geeft volgens Google zelf 12 punten aan Mahmood van Italië, 10 punten aan Sergey Lazarev van Rusland en 8 punten aan Bilal Hassani uit Frankrijk. Eliot Vassamillet uit België krijgt volgens Google 7 punten uit Nederland.

Concurrentie
Hoewel Duncan Laurence veel gegoogeld wordt, is op YouTube de Italiaanse inzending momenteel het populairst, gevolgd door Malta en Nederland. Italië heeft veruit de meeste views (80 miljoen), maar grotendeels uit Italië zelf. Malta staat qua internationale views bovenaan. Vrijdag, na de tweede halve finale (donderdag) van het songfestival waarin Duncan Laurence in actie komt, werkt Google de voorspelling bij.

Halve finale
Duncan Laurence moet zich donderdagavond een weg naar de finale zingen. Dan staat de tweede halve finale op het programma met naast Duncan favorieten als Zweden, Rusland en Azerbeidzjan. Zaterdag staan 26 landen in de finale. Tien landen veroverden een ticket in de halve finale, tien anderen doen dat in de tweede halve finale. De 'big five' - Frankrijk, Spanje, Groot-Brittannië, Italië en Duitsland - waren voor aanvang van het songfestival al zeker van een finaleplek, net als gastland Israël.

Finaleplek
Maar gaat Duncan de finale ook daadwerkelijk winnen? Gisteravond waren de halve finales van het Eurovisie Songfestival. Op voorhand blijkt uit onze Opiniemeters poll dan 12 procent van Nederland niet had gedacht dat hij door de halve finale zou komen. 45 procent van Nederland zeiden wel te verwachten dat hij de finale zou halen, maar niet dat hij deze daadwerkelijk gaat winnen. Ongeveer een kwart van Nederland denk dat hij de finale uiteindelijk zal gaan winnen. Dat zou een hele mooie prestatie zijn.

Over dit onderzoek
Aan deze Opiniemeters poll deden 8.864 deelnemers mee.

Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.