VVD wil nieuwe kerncentrales om klimaatdoelen te halen


Om de klimaatdoelen te halen, moeten er zo snel mogelijk nieuwe kerncentrales gebouwd worden in Nederland. Dat zei VVD-fractievoorzitter Dijkhoff vanavond in Nieuwsuur, aldus het AD.

Nieuwe kerncentrales beste manier om klimaatstellingen te halen
Nieuwe kerncentrales zijn volgens Dijkhoff de beste manier om de klimaatdoelstellingen van Parijs te halen. Kernenergie is relatief schoon: er komt geen CO2 bij vrij, maar wel radioactief afval.
,,Ik zie niet hoe je de doelen haalt zonder kernenergie”, zegt Dijkhoff. ,,Dus wat mij betreft gaan we snel beginnen met bouwen.” 

Klimaatakkoord
Nog voor het einde van dit jaar wil het kabinet met het bedrijfsleven en maatschappelijk organisaties tot een Klimaatakkoord komen. Daarin worden afspraken gemaakt over de halvering van de broeikasgasuitstoot in 2030, die nodig is om verdere opwarming van de aarde te voorkomen. 

In de voorlopige versie van het Nederlandse Klimaatakkoord komt het woord kernenergie niet voor. Dijkhoff wil dat daar verandering in komt. ,,Ik hoop dat we er rationeel naar kijken en niet op basis van achterhaalde beelden uit de jaren tachtig.”

Coalitiepartners D66 en ChristenUnie zien daar niets in, volgens Nieuwsuur. Ook GroenLinks-leider Jesse Klaver reageert sceptisch. ,,Die tweede kerncentrale komt er niet”, zegt hij op Twitter. 

Over dit onderzoek
Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.