Weerbericht: Tropisch warm met temperaturen boven de 30 graden


Voor het eerst dit jaar kunnen tropische temperaturen van boven de 30 graden worden gehaald. In de middag kunnen wat stapelwolken ontstaan, maar het blijft droog.

Vanuit het zuidoosten trekt een matige tot zwakke wind over het land. In het zuiden kan de temperatuur uitkomen op 27 tot 31 graden.

Langs de kust en in het noorden is het een paar graden koeler. Ook in de avond en nacht blijft het erg warm en kan het klam aanvoelen.

Donderdag wordt het opnieuw tropisch warm en kan het kwik zelfs gaan oplopen tot 36 graden. Wel zijn er in de loop van de dag pittige onweersbuien.

Tot zeker begin volgende week blijft het tropisch warm in Nederland, waardoor mogelijk de eerste regionale hittegolf van het jaar in de boeken kan komen.

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.