Wereldwijd sterven jaarlijks 1,3 miljoen mensen in het verkeer


Elk jaar sterven 1,35 miljoen mensen aan verkeersongevallen wereldwijd. Daarmee zijn verkeersongevallen de meest voorkomende doodsoorzaak voor kinderen en jongeren in de leeftijd van vijf tot 29 jaar. Bovendien is het aantal verkeersdoden in slechts drie jaar tijd gestegen met ongeveer 100.000.

Rapport
Dat het aantal verkeersdoden in drie jaar is gestegen met 100.000 blijkt uit een alarmerend rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van gegevens uit 2016. In het vorige rapport, op basis van gegevens uit 2013, lag het aantal verkeersdoden nog op 1,25 miljoen per jaar. Vooral voetgangers, fietsers en motorrijders lopen risico.

Uit het rapport blijkt ook dat, wereldwijd gezien, het leveren van veilige wegen voor voetgangers en fietsers een belangrijke bijdrage levert aan het verminderen van verkeersdoden.

Veiligheid Nederland
Vergeleken met andere landen is Nederland een land met, relatief gezien, weinig verkeersdoden. Ongeveer 60 procent van Nederland zegt zich veilig te voelen in het verkeer, blijkt uit onze Opiniemeters poll. Ondanks dat Nederland een goede infrastructuur biedt voor voetgangers en fietsers, geeft ongeveer 30 procent van Nederland aan zich niet veilig te voelen in het verkeer. Als het aan hen ligt mag de verkeersveiligheid in Nederland verder aangescherpt worden.

Over dit onderzoek
Aan deze Opiniemeters poll deden 7.425 deelnemers mee.

Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.