Wifi aan boord: veel reizigers willen daar best voor betalen


Luchtvaartmaatschappijen kunnen een nieuwe inkomstenbron aanboren: gebruik van wifi aan boord van een toestel. Passagiers willen er best voor betalen, blijkt uit onderzoek van de Zwitserse zakenbank Credit Suisse, aldus het AD.

Betalen voor je bagage, wat extra beenruimte, koffie en een broodje én... voor het gebruik van het wifi-netwerk. 58 procent van de ondervraagde Amerikanen, Europeanen en Aziaten zegt in een onderzoek geld over te hebben voor wifi op de korte vlucht. Op de langere vluchten is dat 71 procent.
Wat voor bedragen ze ervoor over hebben? Voor de korte vlucht wordt gemiddeld 4 euro genoemd, voor lange vluchten zo'n 6 euro.

Nieuwkomers
Routehappy, een bureau dat jaarlijks onderzoek doet naar het aanbod van wifi aan boord van een toestel, telde begin dit jaar al 82 luchtvaartmaatschappijen die tegen betaling internet aanbieden. Van die 82 waren er twaalf nieuwkomers, een toename van 17 procent vergeleken met 2017.

De kosten voor gebruik komen overigens bij KLM een stuk hoger uit dan de prijzen die de ondervraagden in het onderzoek van Credit Suisse bereid zijn te betalen. Geen 7 euro, maar 20 euro per vlucht.

Geen wifi in het vliegtuig. Prima of vervelend?
Het wordt dus mogelijk om wifi te kopen in het vliegtuig, maar hoeveel procent van de Nederlanders vindt dit écht nodig? Slecht 17 procent van de Nederlanders geeft aan dat ze het vervelend vinden dat er geen wifi beschikbaar is in het vliegtuig. Zeker 70 procent zegt dat ze het prima vinden om zonder wifi te vliegen. De kans is groot dat zij niet voor wifi in het vliegtuig gaan betalen.

Over dit onderzoek
Aan deze Opiniemeters poll deden 2.402 deelnemers mee.

Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.

 

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.