Zwaar vuurwerk in woning Dordrecht gevonden, risico spontane ontbranding


In de slaapkamer van een woning in Dordrecht heeft de politie een grote hoeveelheid zwaar vuurwerk gevonden en in beslag genomen. De 28-jarige bewoner is aangehouden. Het vuurwerkteam van de politie meldt dat de explosieven op een plek lagen waar warmte en elektriciteit tot spontane ontbranding hadden kunnen leiden, met alle gevolgen van dien voor de bewoner en de omwonenden.

In de kamer lagen 93 cobra's, vier shells en twee mortieren opgeslagen, behorend tot het zwaarste kaliber vuurwerk. De politie kwam de verdachte op het spoor in een onderzoek naar de illegale verkoop van vuurwerk.

Gisteren trof de politie ook al zwaar vuurwerk aan in een Dordtse woning. Dat gebeurde na een anonieme tip. De 16-jarige bewoner werd gearresteerd.

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.