Zware taak dj’s NPO 3FM met Serious Request nieuwe stijl


Vlak voor kerst plaatjes aanvragen bij het Glazen Huis: het is bijna nationale traditie geworden. Maar het concept van Serious Request is na 15 jaar versleten. De radio-dj's van NPO 3FM beginnen daarom vandaag aan een andere uitdaging: ze wandelen vanuit verschillende plaatsen in Nederland naar Utrecht en doen tussendoor uitdagingen, aldus de NOS.

Nieuwe uitdaging, zelfde idee
Platen aanvragen kan overigens nog steeds. De zender hoopt niet alleen op nieuwe glans voor de kerstactie, maar ook op nieuwe luisteraars. Want die zijn hard nodig.

Het epicentrum van Serious Request: Lifeline, zoals de nieuwe naam is, staat in dit jubileumjaar weer in Utrecht - de plek waar het allemaal begon. Maar het Glazen Huis komt niet terug. Concertzaal Tivoli wordt een coördinatiecentrum voor Serious Request nieuwe stijl.

Zware taak
De jonge generatie NPO 3FM-dj's staat daarom een zware taak te wachten. Behalve 180 kilometer naar Utrecht lopen, waarbij ze onderweg live radio maken én zo veel mogelijk geld inzamelen, moet deze editie van Serious Request ook het nieuwe NPO 3FM-tijdperk inluiden.

Lopen in plaats van zitten
Of het nou lang en ver lopen is of opgesloten zitten in het Glazen Huis, een zware taak staat de radio dj’s zeker te wachten. Uiteindelijk gaat het natuurlijk allemaal om het goede doel. Als het aan Nederland ligt zijn de meningen verdeeld over deze ommezwaai, zo blijkt uit onze Opiniemeters poll. 25 procent van Nederland vindt het leuk dat er eindelijk een nieuwe uitdaging is. Ongeveer 30 procent geeft aan dat het hen eigenlijk niet zoveel uitmaakt, zolang ze maar in actie komen voor een goed doel. Ongeveer 20 procent had liever het Glazen Huis terug gezien dit jaar.

Over dit onderzoek
Aan deze Opiniemeters poll deden 3.001 deelnemers mee.

Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.