’Cadeaubonnen moeten langer geldig


Cadeaubonnen moeten langer geldig zijn. Nu kunnen ze vaak nog maar een jaar lang ingewisseld worden, maar dat moet minimaal twee jaar worden, aldus de Telegraaf.

Wet wijzigen
Dat stelt CDA-Kamerlid Joba van den Berg vandaag voor in een debat over marktwerking. Ze wil dat dat de wet gewijzigd wordt om ervoor te zorgen dat cadeaubonnen een minimum geldigheid hebben van twee jaar in plaats van een jaar.

’Belachelijk kort’
„De termijn van een jaar vinden wij belachelijk kort”, zegt Van den Berg. „Vaak staat de geldigheidsduur ook helemaal niet duidelijk aangegeven. Iedereen maakt weleens mee dat een bon die je voor je verjaardag hebt gekregen, niet meer kan worden gebruikt. Dat is oneerlijk voor de consument en uiteindelijk ook niet goed voor ondernemers.”

Stichting Keurmerk Cadeaukaarten
Van de wet mogen bedrijven zelf weten of ze hun kaarten een langere geldigheid willen geven dan het minimum van één jaar, maar dat doen ze maar beperkt. Enkele jaren terug werd al aan de markt gevraagd om een oplossing te bedenken voor het probleem waar zo veel consumenten zich aan ergeren. De Stichting Keurmerk Cadeaukaarten werd daarop opgericht. Wie zich daarbij aansluit, belooft zelf te regelen dat de cadeaukaarten minstens drie jaar geldig zijn, maar dat is slechts in zeven gevallen gebeurd.

Over dit onderzoek
Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.