Drukte bij feestwinkels nu carnaval doorgaat: 'Vannacht zijn we tot 02.00 uur doorgegaan!'


Het is eindelijk zover! Na twee jaar viert het zuiden van Nederland eindelijk weer carnaval. Het feest der feesten kan door de aangekondigde versoepelingen gewoon doorgaan en dat betekent drukte bij de feestwinkels. Want iedereen wil nog snel een nieuwe outfit scoren. Dat merkt ook Monique van Hommel. Samen met haar man heeft zij een feestwinkel in Tilburg. "Het is echt heel druk. Het lijkt wel of de mensen nu helemaal los willen gaan. Ze willen ook gewoon weer even iets nieuws kopen," vertelt ze.

Nachtwerk

Haar winkel opent officieel om 10.00 uur, maar om 09.40 uur komen de eerste mensen al wel binnenlopen. "Wij zijn er toch altijd wel eerder, dus dan gaat die deur ook eerder open", aldus Monique. En vanaf dan loopt het de hele dag door. Af en toe heeft ze een momentje op adem te komen, maar dat is niet lang.

Om negen uur sluit de winkel. Maar dan zijn ze nog niet klaar. Alle feestkleding moet dan nog aangevuld en geprijsd worden. Dat is soms wel nachtwerk. "Vannacht zijn we tot 02.00 uur doorgegaan. Zo blijven we bezig. Maar we zijn heel blij dat we weer mogen!", vertelt ze enthousiast. En de verwachting is dat het de komende dagen nog drukker gaat worden, want over een week is het al zover.

Oprakende voorraden

Ook bij Feestkleding Breda loopt het storm met bezoekers die nog even snel kleding in willen slaan. "We merken dat iedereen er zin in begint te krijgen. Het is heel erg druk. Alle parkeerplaatsen zijn vol en er draaien drie kassa's. We vinden het heel fijn, al hadden we het liever wel wat eerder geweten. We zitten nu met voorraden die opraken. Daarnaast zitten we door corona natuurlijk ook met personeel. We hebben alle parttimers al bijna twee jaar niet opgeroepen. Die hebben we nu heel hard nodig, maar het het contact verwaterd toch een beetje."

Genieten

In Eindhoven, bij de Gestelse Feestwinkel, zijn ze vooral aan het genieten van dat het weer mag, zo zegt eigenaar Mark van Grinsven. "Met corona was het lastig, maar nu is de drive weer helemaal terug. We werken volle bak en ook onze kinderen helpen met veel plezier mee. We hebben extra lange openingstijden. Het is erg druk, maar gelukkig hebben we voldoende voorraad."

Resultaten onderzoek
We hebben het de mensen via een poll op Opiniemeters gevraagd. Hieruit is gebleken dat 11 procent het eens is met de stelling: Ik werk fulltime op kantoor”. 83 procent is niet eens met de stelling en 6 procent heeft er geen mening over. 

Aan deze Opiniemeters poll deden 7069 deelnemers mee.

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.