Eerste megakermis gaat vandaag weer open, Arnhem heeft de primeur


Eerste megakermis gaat vandaag weer open, Arnhem heeft de primeur

De eerste kermis van Nederland gaat vandaag weer open. Vanaf 13.00 uur kun je in Arnhem weer de turbopolyp of de botsautootjes in, of kun je je te goed doen aan gigantische suikerspinnen.

Van demissionair minister-president Rutte mochten evenementen waarvoor een vergunning nodig vanaf 30 juni worden gehouden. En dat werd tijd ook vinden kermisexploitanten, want ze hebben hier een jaar op moeten wachten. “Ik heb het heel erg gemist. Vooral de vrolijke mensen, het contact met de mensen, draaien met de attracties, de lampen, alles”, vertelt Mathieu de Poorter enthousiast in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

Binnen een kleine week is het terrein bij het GelreDome omgetoverd tot een kermis voor jong en oud. In totaal staan er zo’n tachtig attracties.

Veiligheid

Ook aan de veiligheid wordt gedacht. Zo rijdt er een autootje rond op de kermis die waarschuwt dat men de anderhalve meter-maatregel in acht moet nemen, vertelt Frans Stuy, ook kermisexploitant. “Ook hebben we nog wat stewards rondlopen. We gaan wat met pijlen doen, en we zorgen gewoon dat het zo gaat zoals wij willen. Het moet gewoon goed gebeuren.”

Stuy kan niet wachten tot het 13.00 uur is. “Het is de grootste kermis van Nederland. We hebben er gewoon zin in.”

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.