Geldzaken tijdens vakantie: hoe houden we dit bij?


Twee derde van de Nederlanders met reisplannen wil tijdens de vakantie nergens aan denken en niet bezig zijn met geldzaken. Dat lukt maar 12 procent, aldus NU.nl na aanleiding van een onderzoek van ING Digital Monitor.

Voorbereiding
Nederlanders hechten waarde aan een goede financiële voorbereiding voordat ze vertrekken. De helft van de Nederlanders bepaalt van te voren een budget en 78 procent zorgt dat er genoeg geld op de rekening staat voor vertrek. Eenmaal op de plek van bestemming lijkt het lastiger dan gedacht: 22 procent geeft meer uit dan verwacht. Onder jongeren (18 tot 34 jaar) is dat zelfs 50 procent.

Saldo checken
Nederlanders checken op vakantie hoe hoog hun saldo is, wat ze hebben uitgegeven en of hun inkomen al gestort is. 44 procent gebruikt hiervoor de mobiel bankieren app. Maar checken we onze geldzaken op vakantie vaker dan in het dagelijks leven?

Checken op vakantie
Voor het grootste gedeelte, namelijk 64 procent, is het antwoord nee. Zij checken hun geldzaken op vakantie minder vaak dan in het dagelijks leven. Toch zegt 36 procent op vakantie vaker hun geldzaken te checken dan normaal.

Over dit onderzoek
Aan deze Opiniemeters poll deden 5.341 respondenten mee.

Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.