Houd jij je aan de verkeersregels?


Verkeersregels worden vaak genegeerd en dit zorgt voor gevaarlijke situaties of overtredingen. Meer dan negen op de tien Europeanen vinden dat anderen teveel risico nemen door bijvoorbeeld op hun mobiel te zitten, geen richtingsaanwijzer te gebruiken of niet te stoppen bij een zebrapad als voetgangers willen oversteken. 

52% van de deelnemers aan deze Opiniemeters poll houdt zich netjes aan de verkeersregels en heeft nog nooit expres een verkeersregel overtreden. Dit percentage is het hoogst onder vrouwen (63%) dan onder mannen (42%). Meer  18-49 jarigen (57%) geven aan de regels al eens te hebben overtreden dan 50-plussers (46%).

*Aan deze Opiniemeters poll hebben 11.699 mensen gedaan.

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.