Liever cash betalen of toch even pinnen?


Tegenwoordig wordt het steeds populairder om met de pinpas te betalen. Dat blijkt uit verschillende onderzoeken. Op steeds meer plekken, zoals restaurants en winkels, kan zelfs helemaal niet meer contant betaald worden.

Betalen met cash
Betalen met contant geld wordt steeds minder populair, omdat het de kans vergroot of criminaliteit. Toch gebruikt men het nog omdat het handig is voor kleine betalingen of als je fooi in een restaurant wilt geven. Sommigen vinden ook dat als alles digitaal en elektronisch wordt, je vastzit aan private partijen die voor het gebruik een beloning vragen, aldus nrc.nl.

Betalen met PIN
Elektronisch geld is dankzij de pijlsnelle ontwikkeling van de technologie populair geworden. Steeds meer betalingen worden elektronisch gedaan. Contant geld kost veel meer tijd om het te tellen en naar de bank te brengen. Dan is elektronisch betalen veel handiger en sneller; het staat vrijwel meteen op je eigen bank, zonder dat je het geld er zelf naartoe hoeft te brengen.
Daarbij is het ook veel veiliger. Winkels, restaurants en andere bedrijven die geen contant geld meer aannemen, lopen veel minder kans om bestolen te worden, omdat er gewoonweg niets meer te halen valt.

Liever met pin of liever cash betalen?
Met pin of met cash? Beiden hebben zo zijn voordelen én nadelen. Volgens verscheidene onderzoeken wordt betalen met pinpas / elektronisch geld steeds populairder en dat blijkt ook uit de Opiniemeters poll: 59 procent van de Nederlanders geeft aan dat zij het liefst met de pinpas/elektronisch geld betalen. 20 procent van de Nederlanders geeft aan dat ze het liefst per cash betalen en 19 procent maakt het niet uit hoe ze betalen.
Er is een kleine groep van 1 procent die aangeeft dat ze liever via een andere manier dan de Pin of met cash willen betalen.

Over dit onderzoek
Aan deze Opiniemeters poll deden 3.086 deelnemers mee.

Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.

© https://www.flickr.com/photos/ingnl/8966256279/

 

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.