Man bewaart €350.000 in wasmachine


In een wasmachine heeft de politie deze week 350.000 euro aangetroffen. Het apparaat stond in een woning in Amsterdam Nieuw-West. Een 24-jarige verdachte is aangehouden op verdenking van witwassen, aldus de Telegraaf.

Naast het geld nam de politie ook nog mobiele telefoons, een geldtelmachine en een vuurwapen in beslag. De doorzoeking in de woning vond plaats vanwege een zogenoemde spoorburgeractie, die zich richt op mensen die in de stad wonen, maar nergens staan ingeschreven.

Leegstand
Adressen worden geselecteerd aan de hand van bijvoorbeeld leegstand, vermoedens van woonfraude, opvallende bewoning en signalen van criminaliteit. Volgens de gemeenteadministratie woonde er niemand op dit adres.

Raakt Nederland ook wel eens geld kwijt in de wasmachine?
De verwachting is dat Nederlanders ook wel eens wat geld kwijtraken in de wasmachine, alhoewel dit niet dagelijks €350.000 zal zijn. Uit onze Opiniemeter poll blijkt dat ongeveer 25 procent van Nederland wel eens wat kleingeld tot 5 euro is kwijtgeraakt in de wasmachine. 10 procent van de Nederlanders geeft aan 5 tot 20 euro verloren te hebben. Gelukkig is er maar een kleine groep van ongeveer 5 procent die aangeeft 20 euro of meer kwijt te zijn geraakt.

Niet iedereen heeft geld verloren aan zijn wasmachine, 60 procent van Nederland geeft aan nog nóóit geld verloren te zijn in zijn wasmachine.

Over dit onderzoek
Aan deze Opiniemeter poll deden 8.715 deelnemers mee.​

Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.