Meer reizigers voor KLM in juli, ondanks grote brandstofstoring


KLM heeft in juli meer passagiers vervoerd dan in dezelfde periode een jaar eerder. Daarmee zette de passagiersstijging, ondanks nadelige effecten van de brandstofstoring op Schiphol, ook in de belangrijke zomermaand door, aldus het AD.

Storing
De omvang van de effecten van de storing op de vervoerscijfers, werd niet geconcretiseerd door de onderneming. De storing in de brandstoftoevoer voor vliegtuigen leidde tot honderden vluchtannuleringen, lange vertragingen en duizenden gestrande passagiers.

Vracht daalt
Het vrachtvervoer van KLM liet weer een stevige daling zien. Dat gold ook voor zusterbedrijf Air France. De Franse maatschappij meldde daarnaast een passagiersgroei van 0,1 procent tot ruim 5 miljoen reizigers. Prijsvechter Transavia verwelkomde ruim 1,8 miljoen mensen aan boord van zijn toestellen, bijna 6 procent meer dan in juli 2018.

Bestemmingen
Doordat de capaciteit bij KLM ook toenam, zaten vliegtuigen van de maatschappij nagenoeg net zo vol in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. De passagiersgroei was vooral te zien op bestemmingen in Europa, Noord-Afrika, Azië en Noord-Amerika. Forse dalingen waren te zien op bestemmingen in Zuid-Amerika en het Midden-Oosten.

Vakantieplannen
Behoorlijk wat meer mensen hebben dus gevolgen dit jaar. Halverwege augustus en de zomervakantie is voor velen nog vol op gang. Uit onze Opiniemeters poll blijkt dat zo'n 31 procent van Nederland inmiddels al op vakantie is geweest. Zo'n 35 procent geeft aan dat ze nog niet op vakantie zijn gegaan maar dit nog wel van plan zijn, of dat ze al geweest zijn en nóg een keer gaan. De rest van Nederland (29 procent) zegt niet op vakantie te zijn geweest, en ook niet van plan zijn nog te gaan. 

Over dit onderzoek
Aan deze Opiniemeters poll deden 15.498 deelnemers mee. 

Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.