‘Nu de finale! En die kunnen we ook echt winnen’


Zelfs een klein kwartiertje na het laatste fluitsignaal in Lyon besefte Sarina Wiegman nog steeds niet dat Oranje zondag in de finale van het WK staat. ,,Dat gaat misschien wel een halfjaar duren’’, knipoogde de bondscoach in een eerste reactie, aldus het AD.

Toen ze kort erna nog eens naar gevraagd werd, daalde het besef wel in. ,,Dit team vertrouwt gewoon steeds op zijn kwaliteit. Toen we twee jaar geleden Europees kampioen werden, voelde dat onwerkelijk. Net als nu was de kans klein op een prijs. Dat hebben we voor het WK nog gezegd, maar nu staan we in de finale! En die kunnen we ook echt winnen. Maar nu gaan we even feestvieren en daarna heel hard uitrusten.”

Wiegman roemde nog maar eens de eenheid binnen haar WK-selectie. ,,We zijn gewoon een vechtmachine. Er zit een enorme drive in dit team. Als je als team functioneert, kun je meer. En dan hoef je niet altijd beter te zijn dan een tegenstander. Dan kun je van iedereen winnen. Dat zag je in deze wedstrijd ook weer. Er werd bij ons gestreden voor elke meter. Alles deden we samen. In de eerste helft hadden we het nog hartstikke moeilijk. Maar na verloop van tijd kregen we meer grip. We hebben ons echt in de wedstrijd geknokt.”

Wiegman wist in de spannende verlenging het overzicht te behouden. ,,Ik ben rustig en koel gebleven, ik weet ook niet hoe dat komt. Ik weet gewoon dat je tot het laatste fluitsignaal nooit helemaal zeker bent bij zo’n stand. Je moet altijd alert blijven.”

Finalist WK
Amerika is een lastige tegenstander. Dat blijkt uit de behaalde resultaten afgelopen WK. Nederland stond nu tegenover dit elftal en de vraag is wat voor uitslag de bevolking voorspelde. We hebben het de mensen gevraagd via een poll op Opiniemeters. Hieruit blijkt dat het overgrote deel (60 procent) optimistisch was, en voorspelde dat het Nederlands elftal ging winnen. Het kleinere deel van de bevolking (40 procent) dacht echter dat het elftal niet ging winnen. De uitslag is uiteindelijk 2 – 0 geworden voor de Verenigde Staten.

Over dit onderzoek
Aan deze Opiniemeters poll deden 11328 deelnemers mee.

Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.