Partij voor de Dieren doet aangifte om oplaten ballonen


De Partij voor de Dieren doet dinsdag aangifte tegen VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff wegens milieuvervuiling, aldus NU.nl

Dijkhoff liet afgelopen zaterdag op het VVD-congres in Den Bosch vijfhonderd ballonnen op, daarmee met een knipoog verwijzend naar het verwijt dat hij vele 'proefballonnetjes' oplaat.
De PvdD kan de humor van de actie van de VVD-fractievoorzitter echter niet inzien. Theunissen doet aangifte "omdat verspreiding van vijfhonderd stuks zwerfafval een economisch delict is".

Aangifte
Het Kamerlid zal dinsdag om 10.00 uur aangifte doen bij het politiebureau op de Jan Hendrikstraat in Den Haag. "Ik vind het een heel principiële zaak, dat zal het Openbaar Ministerie (OM) ook moeten vinden."

Veroordeling
Of het daadwerkelijk tot een veroordeling van het Openbaar Ministerie komt is nog afwachten. Voor ons mooi de tijd om aan Nederland te vragen of zij het oplaten van ballonnen als milieuvervuiling zien.  

Uit onze Opiniemeters poll blijkt dat ruim 65 procent van de Nederlandse bevolking het eens is met Theunissen, zij vinden dat het oplaten van ballonnen immers voor zwerfafval zorgt. Ongeveer 15 procent is het hier echter niet mee eens, zij zien dit juist niet als milieuvervuiling. Een kleine groep van ongeveer 10 procent vindt dat er alleen sprake is van milieuvervuiling indien er bijvoorbeeld 100 ballonnen of meer opgelaten worden.

Over dit onderzoek
Aan deze Opiniemeters poll deden 4.948 deelnemers mee.

Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.