Te dik maar toch tevreden: Nederlander heeft geen last van extra kilo's


Meer dan de helft van de Nederlanders met overgewicht is tevreden met zijn gewicht, ondanks de extra kilo's. Mensen met ernstig overgewicht (obesitas) zijn iets minder vaak ingenomen met hun teveel aan kilo's, maar nog steeds noemt meer dan 20 procent zichzelf tevreden, aldus het AD.

Dat blijkt uit nieuwe cijfers over de periode 2015 tot en met 2017 die het CBS vandaag publiceert. Gemiddeld genomen is 65 procent van alle Nederlanders boven de 18 jaar tevreden met het gewicht dat de weegschaal aangeeft. Mannen blijken vaker tevreden dan vrouwen (70 tegen 60 procent)

Mensen met normaal gewicht het tevredenst
Mensen met een normaal gewicht (dat past bij hun lengte en leeftijd) zijn het vaakst in hun sas met hun gewicht: 84 procent geeft aan tevreden te zijn en nog eens 12 procent is niet uitgesproken tevreden of ontevreden. Slechts 4 procent van deze groep wordt niet vrolijk als hij of zij op de weegschaal gaat staan.

Mensen blijer met minder gewicht
Ondanks dat men tevreden is met hun gewicht, zegt 71 procent van de Nederlanders dat ze wel wat blijer zouden zijn als ze een paar kilo’s minder zouden hebben, volgens de Opiniemeters poll.

Laten we proberen om met z’n allen een par kilootjes kwijt te raken, daar worden we allemaal een stuk blijer van!

Over dit onderzoek
Aan deze Opiniemeters poll deden 3.043 deelnemers mee.

Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.
 

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.