Tour de France van start met tijdrit in Kopenhagen


De dag van de Grand Départ van de Tour de France is aangebroken. De 109de editie van de ronde gaat vandaag om 16.00 uur van start met een tijdrit over 13,2 kilometer in Kopenhagen. Ook de tweede en derde etappe vinden plaats in Denemarken. 

De eerste etappe voert over een vlak parcours door de Deense hoofdstad met tal van haakse bochten. De Italiaan Filippo Ganna is de voornaamste kanshebber. Hij won dit jaar vijf van de zes tijdritten waar hij verscheen en is de regerend wereldkampioen tijdrijden. Olympisch kampioen Roglic geldt ook als een specialist, net als zijn Belgische ploeggenoot Wout van Aert.

Plan Van der Poel 

Het parcours zou ook kansen moeten bieden voor Mathieu van der Poel, maar de Nederlander van Alpecin-Deceuninck mikt bescheiden op een top 10-notering. Wel heeft hij zijn zinnen op het geel gezet. "Met een plaats bij de eerste tien is misschien de dagen erna een kans om de gele trui te pakken", zei hij eerder. 

Nederlands tijdritkampioen Bauke Mollema mag om 16.04 uur aan zijn tijdrit beginnen. Hij rijdt vandaag voor het eerst in het rood-wit-blauw. "Hij ziet er mooi uit. Het is bijzonder om in deze kleuren aan de Tour te mogen beginnen", vertelde Mollema gisteren. Voor hem wordt het zijn twaalfde Ronde van Frankrijk. 

De laatste renner, de Spanjaard Marc Soler, vertrekt om 18.55 uur. Iets na kwart over zeven is bekend wie de eerste gele trui verovert.

Resultaten onderzoek
We hebben het de mensen via een poll op Opiniemeters gevraagd. De poll luid als volgt: ''Ik kijk naar de Tour De France”. Hieruit is gebleken dat 22 procent de Tour De France kijkt. 34 procent kijkt af en toe en 44 procent kijkt het helemaal niet. 

Aan deze Opiniemeters poll deden 8.517 deelnemers mee.

Bron: RTL nieuws

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.